Mielelläni kuljen vierelläsi
tuoden toivoa ja valoa polullesi
Tuki ja ohjausta vanhemmalle Espoo, Kauniainen, Kerava ja etänä
Tukea vanhemmuuteen
Vanhempien hyvinvointi on tärkeää lapsen ja nuoren hyvinvoinnille. Kun lapsi tai nuori oireilee, arki voi olla raskasta koko perheelle. Tarjoamme keskusteluapua vanhemmille, jotka kohtaavat haasteita nuortensa kanssa ja tukea vanhemmuuteen. Ota rohkeasti yhteyttä, autamme löytämään ratkaisuja yhdessä.
Kaipaatko:
Hyviä käytöstapoja ja yhteisiä ruokailuhetkiä
Toimivampaa kommunikointia nuoren kanssa
Enemmän rajoja ja rakkautta
Apua peliriippuvuuteen
Vanhemmalle tukea kasvatukseen
Keskusteluapu vanhemmalle Espoo, Kauniainen, Kerava myös etänä
Vanhempien hyvinvointi on peruskallio jokaisen lapsen ja nuoren elämässä. Usein, kun nuori oireilee, arki on kuormittavaa koko perheelle. Tällöin on hyvä keskustella avoimesti koko perheen hyvinvoinnista ja jaksamisesta. Mitä tehdä, kun nuori vetäytyy huoneeseensa ja kommunikaatio vanhemman kanssa ei enää toimi? Mitä ajatella, kun nuoren kaveriporukka vaihtuu yllättäen ja päihteet alkavat kiinnostaa yhä enemmän? Univaikeudet, peliriippuvuus ja lisääntyneet koulupoissaolot ovat nykyajan ilmiöitä, jotka saattavat herättää vanhemmissa epätoivoa, ärtymystä ja suurta huolta. Jos nuoren on vaikea ottaa vastaan apua ja tukea, voi perheen tilanteeseen tuoda kuitenkin helpotusta vanhemman saama tuki vanhemmuuteensa. Vanhemmuuden tuki tapaamisiin voi osallistua joko vain toinen vanhemmista tai molemmat yhdessä.
Hyvä vanhempi, varaa itsellesi aika lyhytterapiaan. Jos molemmat vanhemmat osallistuvat tapaamiseen, on hyvä varata kaksi peräkkäistä aikaa (2x45min).
Tukea vanhemmuuteen -ajat lyhytterapian hinnalla eli alennettuun hintaan syksyyn 2024 asti.

”Eivät asiat tee meitä onnettomiksi, vaan se mitä asioista ajattelemme.”
-Epiktetos, filosofi
Toivoisitko esimerkiksi että:
- sinulla olisi paremmat työkalut kommunoinnin parantamiseen nuoresi kanssa?
- voisit paremmin tukea nuoresi henkistä hyvinvointia?
- sinulla olisi keinoja hallita paremmin nuoresi haastavaa käytöstä?
- lapsi tai nuori pelaisi vähemmän?
- voisit paremmin tukea lapsesi koulumenestystä ja oppimista?
- parempia yöunia lapselle tai nuorelle ja arjen tasapainoa?
- apua nuoresi turvallisessa verkossa toimimisessa
- selkeämpiä rajoja ja rooleja perheessäsi?
Usein kysytyt kysymykset:
Miksi MieliMinna tarjoaa tukea vanhemmuuteen?
Vanhemmuudessa on harvoin kyse oikeasta tai väärästä tavasta toimia. Vanhemmat kokevat silti usein huonoa omaatuntoa omasta riittämättömyydestään. Riittämättömyyden tunne saattaa uuvuttaa ja viedä huomaamatta omaa toimintaa kauemmaksi omien arvojensa mukaisesta toiminnasta. Tällöin voi olla hyödyllistä päästä tuulettamaan omia ajatuksiaan vanhemmuudesta ja pohtia yhdessä ammattilaisen kanssa omaa arvomaailmaansa ja toimintatapojaan.
Usein lasten murrosikä haastaa vanhempia ja nuoren kokemia haasteita esimerkiksi koulumaailmassa voi olla vaikea ymmärtää. Kouluarki ja opiskelu ovat iso osa nuoren elämää ja vanhempia tarvitaan nuoren tueksi usein vielä pitkään murrosiän jälkeenkin. Mutta kuinka tukea nuorta tarpeeksi, muttei liikaa?
Vanhemmat ovat nuorelle tärkeitä, vaikkei oikeita sanoja tunteiden osoittamiseen aina löydykään. Haluamme tukea vanhempia olemaan läsnä, kuuntelemaan ja antamaan aikaa lapsilleen.
Joskus nuori ajautuu vakaviin vaikeuksiin ja tämä saattaa nostaa pintaan syyllisyyden tunteita, epätoivoa, suurta surua ja muita inhimillisiä tunteita. Ethän jää vaikeiden tunteiden kanssa yksin. Haluamme tukea vanhemman kykyä toimia oireilevan nuoren tukena ajautumatta epätoivoon.
Mitä tapahtuu tukea vanhemmuuteen -tapaamisissa?
Tapaamisissa keskustellaan luottamuksellisesti, avoimesti ja tuomitsematta vanhemmuuden tuomista haasteista ja kipukohdista. Tavoitteena on vahvistaa ja voimistaa vanhempaa tavalla, joka vastaa mahdollisimman hyvin hänen tarpeisiinsa. Käytämme tapaamisissa erilaisia kognitiivisen lyhytterapian menetelmiä.
Voiko tapaamisiin osallistua vain toinen vanhemmista?
Tapaamiseen voi osallistua koko prosessin aikana vain toinen vanhemmista, koko ajan molemmat vanhemmat tai kokoonpanoja voidaan myös vaihdella tapaamisten edetessä.
Kuinka moneen tapaamiseen minun on sitouduttava?
Voit sitoutua esimerkiksi vain yhteen tapaamiseen kerrallaan. Tapaamisen lopussa voimme sopia jatkotapaamisten tarpeellisuudesta. Vaihtoehtoisesti voit varata aikoja heti kolmelle seuraavalle viikolle jo valmiiksi, jos ajattelet sen olevan sopiva määrä ja haluat varata tietyn ajan varauskalenterista itsellesi.